تربیت جنسی کودکان

مراحل رشد تکامل جنسی در دختران و پسران

(از دوران جنینی تا سه سالگی)

مقدمه

تمایلات جنسی از بدو تولد شروع می شود. زاییده شدن و مکیدن پستان از اولین تجاربات جنسی هر نوزادی به شمار می روند و می تواند برای او لذت بخش و خوشایند نیز باشد.گرچه به نظر می رسد پیش از تولد نیز جنین های پسر دارای قابلیت نعوظ می باشند و به صورت دوره ای تکرار می شود.

تحریک اندام تناسلی نوزادان یا فشردن رانهای او به یکدیگر، تحریک با دست و یا حتی فشرده شدن دستگاه تناسلی به پتو نیز رخ خواهد داد.

دوران جنینی یا قبل ازتولد

تصاویر سونوگرافی نشان داده است که جنین پسر از هفدهمین هفته ی بارداری براثر تحریک به نعوظ آلت تناسلی می شود و شاید بتوان گفت دختران نیز در دوران جنینی پتانسیل ترشحات مهبلی را به دست می آورند.

با توجه به آنچه که گفته شد والدین باید بدانند که تربیت جنسی از همان دوران جنینی آغاز می شود. فرزندان در همین دوران ازمحیط خود پیام دریافت می کنند و مثبت و منفی بودن این پیام ها می تواند در رفتارجنسی آتی آنها اثرگذار باشد.

🎂مهدکودک منطقه 22 🎂

آغاز تکامل جنسی کودک

آغاز تکامل جنسی کودک با توجه به ساختار مغزی و داشتن اندام های جنسی مسلما تمایل جنسی را حتی در دوران جنینی درک می نماید. انسان پس از تولد و در دوران نوزادی نیز درک جنسی دارند.

کی اندام جنسی جنین دیده می شود؟

اندام های جنسی خارجی جنین تقریبا در ده هفتگی در پسرها و 12 هفتگی در دخترها مشهود است. هر بیماری و اتفاقی در فرایند تکامل جنسی می تواند ویژگی های ظاهری جنسی را تغییر دهد.

کودک باید همبازی داشته باشد

از 18 ماهگی به بعد کودک باید با همسالان خود در ارتباط باشد (کودک 2 ساله نباید همبازی کودک 5 ساله باشد). کودکان در بازی های دسته جمعی نه تنها اصول رابطه بین فردی را می آموزند، بلکه بسیاری از نقش های جنسیتی را نیز تجربه می کنند و با خصوصیات جنس خود و جنس مخالف نیز آشنا می شوند.

تفاوت های جنسی

کودکان تفاوت های جنسی را امر مسلم نمی دانند. تفاوت های جنسی راز مهمی برای آنان به حساب می آیند و آنها ترس و توضیخات خیالی درباره تفاوت های جنسیتی در ذهنشان پرورش می دهند.

وقتی کودک در میابد که بین پسرها و دخترها تفاوت های آناتومیکی وجود دارد فرصت خوبی است برای تاکید روی تفاوت ها، نه کاستن از آن تفاوت ها. پیام ها درباره تفاوت های جنسیتی باید آشکار و قطعی باشد تا از اغتشاش فکری کودک که ممکن است در شناخت هویت جنسی اش پیش آید، جلوگیری شود.

مدیریت رفتارها و بازی های جنسی

کودکان حتی در سنین کمتر از 4 سال نیز متوجه می شوند که اندام جنسی آنها برایشان ایجاد لذت می کند. آنها اندام جنسی خود را مانند دیگر اعضای بدن می دانند؛ اما تجربه می کنند که دست زدن به این عضو با لذت همراه است. حتی دیده می شود که برخی از کودکان پا را فراتر گذاشته و به تحریک خود می پردازند تا لذت آن را احساس نمایند.

 این موضوع والدین را به شدت نگران می کند زیرا از یک طرف بدن و لذت جنسی را هدیه ای از سوی پروردگار می دانند و از طرف دیگر این رفتار کودک در این سنین را نامناسب و نادرست می پندارند و نگران آینده فرزند خود می شوند. والدین باید در این سنین به فرزندان خود بیاموزند که لذت جنسی هدیه ای از طرف خداوند است که باید از آن طبق رهنمودهای پروردگار لذت ببرند و چنانچه آن را در مسیر نادرست قرار بدهند نه تنها این لذت بلکه ممکن است زندگی خود را نیز به خطر انداخته و از دست بدهند. درواقع والدین باید از همین سنین کم این مباحث را به کودکان خود آموزش دهند. زیرا در این سنین ذهن کودک آماده پذیرش است و صحت ها و رهنمودهای پدر و مادر به زیر ساخت های فکری آنان درباره لذت و میل جنسی تبدیل می شود.

اولین پیامها از بیشترین قدرت برخوردار هستند. ایجاد نگرش صحیح به مسائل جنسی، هنگامی که هنوز ذهن کودک خالی است و هیچ پیش زمینه رفتاری و دانشی ندارند؛ بسیار موثر و قوی تر از هر مکانی است که والدین بخواهند انحرافات وی در زندگی را اصلاح نمایند.

مدیریت بد زبانی کودک

قبل از هر چیز والدین باید بین واژه های فنی اصطلاحات رایج و کلمات رکیک تمایز قائل شوند. نام گذاری اندام های جنسی با واژه های مختلفی صورت می گیرد که برخی از آنها که کاملا فنی است مانند اندام تناسلی و فرج و برخی زشت و رکیک است که والدین بکارگیری آنها را در شان فرزند خود نمی دانند. البته فرهنگ خانوادگی نیز در مطلوب یا نامطلوب بودن آن کلمات موثر است.

پاسخ به سوالات کودکان در مورد مسایل جنسی

در پاسخ به سوالات کودکان در این زمینه ما نباید وسوسه شویم که همه را یکجا تحویل کودک دهیم، یعنی نباید در زمان خیلی کوتاه زیاد آموزش دهیم. در عین حال که دلیلی وجود ندارد تا ما نتوانیم سوالات کودکان را صادقانه و بی پرده جواب دهیم. نیازی هم نیست که برای جواب دادن به این قبیل سوالات طب زایمان را هم به او آموزش دهیم بلکه باید سعی نمود جواب ها را در یک یا دو جمله خلاصه کرد. سن مناسب برای آگاه کردن کودک از مسائل جنسی زمانی است که وی سوال بکند. وقتی پسر دو یا سه ساله ای به اندام های تناسلی خود اشاره می کند و با تعجب می پرسد «این چیست؟» زمان مناسبی است که به او پاسخ دهیم و برای آن نام مشخص و بجایی بگذاریم.

وقتی کودک با تعجب می پرسد که کودک از کجا می آید؟ ما نباید به او بگوییم که بچه از کیف آقای دکتر، از بیمارستان، از سوپرمارکت، از پستخانه یا از لانه لک لک می آید. ما به او می گوییم بچه در جای مخصوصی در شکم مادر رشد می کند و از آنجا بیرون می آید. بسته به اینکه پرسش های بعدی کودک چه باشد شاید لازم شود و شاید هم لازم نشود که در این موقع به او بگوییم آنجا اسمش رحم است.

🎂تفکر کودکان زیر 6 سال 🎂

قوانین ایمنی فردی کودکان

قانون اول: کودک قبل از اینکه هرگونه تغییری در برنامه هایش ایجاد کند، مثلا بخواهد جایی برود، یا چیزی را از کسی بپذیرد، حتما آن را به یکی از والدین یا در غیاب آنها با یک فرد قابل اعتماد والدین در میان بگذارد (کودکان در تشخیص افرادی که می توانند به آنها اعتماد کنند نیاز به کمک والدین دارند). بچه ها باید بدانند که زمانی که والدینشان در جریان جایی که آنها هستند و کاری که آنها می کنند قرار داشته باشند امنیت بیشتری خواهند داشت.

قانون دوم: کودک به منظور تامین امنیت بیشتر خود و نیز لذت بیشتر از موقعیت ها با یک دوست خوب همراه باشد این دوست می تواند والدین، دیگر افراد قابل اعتماد و یا یک بچه بزرگتر باشد.

قانون سوم: بدن کودک متعلق به خود او است و او این حق را دارد که به هر کسی که بخواهد اعضای حساس بدنش را لمس کند یا کاری بکند که به نظر او اشتباه است “نه” بگوید. بچه ها باید یک حریم خصوصی برای خود تعیین کنند و در برابر هر کسی که بخواهد این حریم ها را مورد تعرض قرار دهد مقاومت کنند.

قانون چهارم: اگر زمانی کودک توسط فردی آزار دید، ترسید و یا به نحوی احساس ناراحتی در او به وجود آمد فورا مسئله را به یک بزرگتر قابل اعتماد در میان بگذارد. همچنین والدین باید با رفتار خود این اعتماد را در کودک ایجاد کنند که او تا زمانی که برای کمک پیش والدین می آید دچار دردسر نخواهد شد.

من (کودک) به پدر و مادرم قول می دهم بدون اجازه والدین این قوانین را نقض نخواهم کرد

  1. روزهایی که می توانم به اینترنت وارد شوم، مدت زمانی که می توانم در اینترنت باقی بمانم، کسی که می توانم در فضای اینترنت با او ارتباط برقرار کنم و حوزه های مناسبی که می توانم از آن دیدن کنم، همه براساس توافقاتی خواهد بود که با والدین انجام داده ام.
  2. اگر در اینترنت با موردی مواجه شوم که من را بترساند، احساس ناراحتی برای من ایجاد کند و یا من را گیج کند، خیلی زود با یک بزرگتر معتمد صحبت می کنم. من بدون اجازه والدینم هیچ نوع فایل، مطلب یا فیلمی را از کسی نگرفته و دانلود نخواهم کرد.
  3. من هرگز بدون اجازه والدینم اطلاعات شخصی ام مانند آدرس، شماره تلفن، آدرس یا شماره تلفن محل کار والدین یا نام و محل مدرسه ام را در فضای اینترنت به اشتراک نخواهم گذاشت.
  4. من به هیچ پیغام ناشناسی پاسخ نخواهم داد. اگر هم چنین پیغامی دریافت کنم بلافاصله به بزرگتر معتمدم نشان خواهم داد. همچنین من هرگز از این پیام ها برای کسی نخواهم فرستاد.
  5. من هرگز بدون اطلاع والدین با کسی که اولین بار با او در اینترنت آشنا شده ام قرار ملاقات نخواهم گذاشت. در درجه اول موضوع را با والدینم در میان می گذارم و اگر آنها با این ملاقات موافقت کردند در یک مکان عمومی و پر رفت و آمد قرار می گذارم و به همراه والدینم در قرار حاضر خواهم شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه خدماتارتباط با ماتماس مستقیم