آیا تاکنون کودک دلبند خود را به مهدکودک فرستاده‌اید؟ یا آیا کودک شما به سنی رسیده که وارد یک محیط جدید شود و با همسن‌و سالان خود ارتباط گیرد؟ اولین مرحله ارتباطی برای کودکان، وارد شدن به مهدکودک است. درواقع از همین مهدکودک و معاشرت با بقیه کودکان، رفتارها و علایق کودک شما شکل می‌گیرد. به همین دلیل هم اشخاص متخخص و باتجربه باید در این مهدکودک‌‌ها حضور داشته باشند تا بتوانند روند شکل‌گیری رفتار و علایق کودک شما را بررسی کرده و در صورت مشاهده مشکل، به آنها کمک کنند. خب، این شخص کسی نیست جز روانشناس مهدکودک!

روانشناس مهدکودک شخصی متخصص است که می‌تواند رفتارها و حرکات کودک شما را بررسی کند. درواقع حضور این شخص به شما کمک می‌کند که بتوانید تک تک روحیات فرزند خود را بهتر بشناسید. حالا بیاید با تاثیرات و نقش روانشناس کودک بیشتر آشنا شویم:

روانشناس کودک کیست؟

روانشناس کودک به شخص متخصصی گفته می‌شود که در حوزه روانشناسی کودکان تخصص دارد. روانشناس کودک می‌تواند به شناسایی اختلالات، رفتارها و مشکلات احتمالی کودک شماکمک کند. علاوه بر آن حضور یک روانشناس در محیطی مانند مهدکودک به کودکان کمک می کند که نحوه ارتباط‌گیری با دیگران را بهتر یاد بگیرند و بتوانند در زمان‌های آینده، رفتار و آداب بهتری داشته باشند.

روانشناس کودک چه وظایفی دارد؟

روانشناس کودک باید بتواند رفتارهای کودکان را بررسی و مشکلات احتمالی آنها را حل کند. اما اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تری به وظایف رواشناس کودک اشاره کنیم، باید از موارد زیر نام ببریم:

ارزیابی رفتار کودک

اولین وظیفه رواشناس کودک این است که رفتار و حرکات یک کودک را به دقت بررسی کند. این کار صرفا به این جهت انجام می‌شود که روانشناس بتواند ارتباط بهتر و بیشتری با کودکان داشته باشد و بداند که در موقعیت‌های مختلف، کودک چه واکنشی از خود نشان می‌دهد، یا اصلا کودک با چه مشکلاتی روبرو است.

شناختن مشکلات احتمالی

شناختن مشکلات احتمالی کودک، دومین وظیفه روانشناس کودک است. چون روانشناس توانسته رفتارهای کودک را ارزیابی کند و پس از ان می تواند بفهمد که کودک چه مشکلات یا اختلال‌های دارد. شناختن این اختلال‌ها باعث جلوگیری از مشکلات بیشتر و درمان آنها می‌شود.

گفتگو با والدین

بعد از اینکه روانشناس توانست مشکلات کودکان را شناسایی کند، باید این مشکلات، اختلال‌ها یا رفتارهای نامناسب را هم به والدین اطلاع دهد. چون کودک در آن زمان بیشترین زمان خود را در مهدکودک و با همسن‌و‌سالان خود می‌گذراند. پس والدین باید به صورت کامل در جریان تمام وقایع مربوط به کودک قرار بگیرند.

مدیریت چالش‌های احتمالی

از آنجایی که رفتارها و واکنش های کودکان در آن سنین اصلا قابل پیش‌بینی نیست، روانشناسان باید توانایی مدیریت چالش‌های مختلف را داشته باشند و بدانند که در موقعیت‌ها مختلف چه واکنشی نسبت به رفتار، گفتار، و حرکات مختلف کودکان نشان دهند. چون کودکان از این مدیریت چالش‌ها چیزهای زیادی یاد می‌گیرند.

آموزش مهارت‌های لازم به کودکان

یکی دیگر از مواردی که جزو وظایف بسیار مهم روانشناس کودک است، این است که مهارت‌های لازم را به کودکان آموزش دهد. درواقع مهدکودک اولین جایی است که کودکان برای یادگیری آداب، رفتارها و مهارت‌های جدید وارد آن می‌شود. پس باید مهارت‌های خوب و مناسبی را یاد بگیرد.

حمایت از کودکان در شرایط لازم

در بسیاری از شرایط، ممکن است کودکان در شرایط خوبی نباشد یا نیاز به حمایت کسی داشته باشند. در چنین شرایطی روانشناس کودک باید کاملا از کودک حمایت کند و به او نشان دهد که حامی اوست. اینگونه اعتماد به نفس کودک بیشتر می‌شود.

تاثیرات حضور روانشناس کودک!

هنگامی که یک روانشناس ماهر و باتجربه در مهدکودک حضور داشته باشد، می‌توانید مطمئن باشید که کودکان آن مهد اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت. چون می‌دانند که در هر موقعیتی یک همراه و حامی دارند که از او راهنمایی بگیرند و رفتارها و مهارت‌های درست را از او یاد بگیرند. علاوه بر آن کودکانی که با ترس‌ها و اختلالات مختلفی روبرو هستند، می‌توانند با کمک روانشناس خود، ترس را کنار گذاشته و با اعتماد به نفس بیشتری با همسن و سالان خود ارتباط بگیرند.

کارهای که روانشناس کودک نمی‌تواند انجام دهد!

هرچند که وظیفه اصلی روانشناس کودک، یاددهی مهارت‌ها و رفتارهای اصولی به کودکان است، اما برخی از کارها برای روانشناس کودک کاملا ممنوعه هستند. زیرا انجام آنها صرفا باید با نظر پزشک باشد. از جمله این کارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·        تجویز دارو‌های خاص

·        تشخیص دقیق اختلالات روانی کودک

·        انجام روش‌های درمانی یا جراحی کودک

·        تجویز آزمایش‌های جسمی برای کودک

·        ایجاد تغییرات در محیط خانوادگی یا زندگی کودک

آیا حضور روانشناس کودک ضروری است؟

نمی‌توان به صورت قطعی گفت که حضور روانشناس کودک در مهد امر ضروری هست یا نه، اما به صورت کلی وجود یک روانشناس می تواند کمک زیادی به شکل‌گیری رفتارهای درست در ذهن کودک بکند. همچنین می توان از بروز اختلالات یا ترس‌های کودک کمک کند، یا داشتن مشکلات رفتاری کودک را به والدین اطلاع دهد و از بروز مشکلات گسترده‌تر در دوران بزرگسالی جلوگیری کند.

از سوی دیگر، حضور روانشناس کودک می‌تواند به فرزندان شما کمک کند که در موقعیت‌های مختلف واکنش بهتری از خود نشان دهد، ارتباط بهتری با همسن و سالان خود داشته باشد و در یک محیط کاملا امن و دوستانه، رفتارهای سالمی را یاد بگیرد. به همین دلیل هم امروزه اغلب مهدکودک‌ها، از یک روانشناس ماهر در فضای مهدکودک خود استفاده می‌کنند.

کلام آخر

کودکان امروز هوش و ذکاوت بسیار زیادی داشته و در برابر هرچیزی کنجکاو هستند. به همین دلیل پاسخگویی به کنجکاوی‌های آنها باید با فکر و راهنمایی‌های درست باشد. در محیطی که کودک بتواند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد، قطعا می‌تواند بهتر بزرگ شود و با مشکلاتی که امروزه بسیاری از اشخاص با آن روبرو هستند، درگیر نشود!

اما اگر مهدکودک مناسبی را نمیشناسید که کودک دلبند خود را در آن ثبت نام کرده، و از خوب بودن روانشناس آن مطمئن باشید، می‌توانید کودک خود را در مهدکودک دو زبانه آرامه ثبت نام کنید. مهدکودک آرامه محیط بسیار آرام و امنی را برای کودکان شما مهیا کرده که بتوانند با همسن و سالان خود معاشرت داشته باشند و بدون هیچ نگرانی، با ترس‌های خود مقابله کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه خدماتارتباط با ماتماس مستقیم